E toamna…din nou.

A venit toamna. Abea astazi am observat-o. Astazi s-a facut remarcata. Eram pe alee, cu gandul mult prea departe, cand, mi-a cazut prima castana in cap. Parca ma trezise dintr-un somn adanc. M-am uitat in jos, si am ramas surprinsa sa vad castanele de ieri imbracate in verde, acum goale prin asternutul palid al frunzelor. Am stat o clipa in loc, incercand sa-mi dau seama ce se intampla. Mi-am ridicat privirea…deasupra mea era o ploaie de fruze. Mi-am pus o dorinta.

Ma uit in jur, nimeni pe strada. Doar eu, si din cand in cand cate-o bicicleta. Am profitat de asta, si m-am bucurat de fiecare pas facut in prima mea zi de toamna, de fiecare frunza neslefuita ce se rostogolea joviala pe drum gadilandu-mi pielea prin ciorapul de matase, de vuietul domol al vantului si de sunetul neasemuit al fiecarei frunze zdrobita de talpile mele.

Ah, imi place toamna. Cum sa nu-mi placa? E atat de aparte…e mai emotionanta si impozanta decat orice alt anotimp. As vrea sa o pot descrie in cuvinte, sau s-o cuprind intr-un tablou, dar nu pot… Tulburatoare, iese din orice tipar. Parca simt primele picaturi de ploaie rece din dimineata, vantul ala indraznet si obraznic care pe unii ii enerveaza, ei neputandu-si da seama ca e doar o simpla joaca. Miros de ceai, paine prajita si scortisoara. Fum iesind de la hornul fiecarei casute. Chipuri triste ce abea se zaresc de ceata groasa. Oameni mai tacuti…mai multa liniste pe strazi.

E toamna. Din nou toamna.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: